Urku­sävellys­kilpailu

Kansainvälinen Kaija Saariaho -urku­sävellys­­kilpailu juhlistaa Helsingin Musiikkitalon uusien Rieger-konsetti­­sali­urkujen käyttöönottoa.

Kilpailun tavoitteena on tuottaa uusia kiinnostavia soolourkusävellyksiä ja konserttoja uruille ja orkesterille, sekä edistää urkureiden, säveltäjien ja orkestereiden yhteistyötä. Kilpailussa on kolme sarjaa: konsertot sinfoniaorkesterille ja uruille, teokset kamariorkesterille ja uruille sekä sooloteokset uruille.

Uudet teokset tulevat soimaan konserteissa läpi urkujen avajaisvuoden 2024. Konsertot esittää Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri yhdessä salissa konsertoivan urkurin kanssa. Kamariorkesteriteokset ja soolourkuteokset esittää salissa konsertoivat yhtyeet ja taiteilijat, joiden nimet julkistetaan myöhemmin.

Lisätietoja kilpailukansliasta: kaisa.nareranta@musiikkitalonsaatio.fi

Tervetuloa ja onnea!

Ilmoit­tautu­minen ja kilpailu­työn palautus
Kilpailu avataan 27.3.2020.
Ilmoittautuminen päättyy 29.10.2022.
Tuomaristo valitsee 1.5.2023 mennessä kaksi konserttoa sinfonia­orkesterille ja uruille, kahdesta neljään teosta kamari­orkesterille ja uruille sekä kahdesta kuuteen soolo­urku­teosta jotka saavat kanta­esityksensä vuoden 2024 aikana.