Du hittar 2024 års orgelkonserter här!

Vi låter orgeln klinga

Musikhuset ska få en orgel till stora konsertsalen. Donationskampanjen som anordnas för att fira detta ger var och en möjlighet att tinga och namnge en orgelpipa genom att köpa någon av de produkter som ingår i donationskampanjen.

De medel som vi får in genom tingandet av orgelpipor kommer att användas för orgelmusik och evenemang på Musikhuset. Med detta oförglömliga projekt stöder du den finländska orgelmusiken.

Du kan delta i donationskampanjen som enskild, företag eller organisation. För kampanjen ansvarar Stiftelsen Musikhuset i Helsingfors.

Målet för donationskampanjen är att samla in 200 000 euro. Det insamlade beloppet kommer att användas för att producera musik för orgel samt evenemang där orgeln spelar huvudrollen.

Hittills uppgår de insamlade medlen till

387960€

Det handlar om pipor

Pressmeddelande

Musikhuset får Europas största konsertsalorgel

Planerna för Musikhusets i Helsingfors nya konsertsalsorgel har offentliggjorts. I enlighet med det internationella anbudsförfarandet och ...
Pressmeddelande

Musikhusets konsert­orgel förgylls av en internationell orgel­kompositions­tävling

Stiftelsen Musikhuset i Helsingfors anordnar en internationell orgel­kompositions­tävling. Med kompositions­tävlingen vill vi sätta guldkant på Musikhusets ...
Blogg

Varje orgel är unik

Upphandlingen och bygget av en ny orgel till Musikhuset och anpassningen av lokaliteterna för den är ...
Blogg

Århundradenas instrument

Genom sin donation på en miljon euro har kompositören Kaija Saariaho möjliggjort Musikhusets orgelprojekt. Ett arv ...